Наиме, Кошаркашки савез Хрватске је на недавно одржаној седници изнео предлог да тамошњи клубови напусте Јадранску лигу и прикључе се другом регионалном такмичењу.

Хрвати размишљају о Алпе Адриа Купу који окупља клубове Централне Европе, тачније из Аустрије, Хрватске, Чешке, Пољске, Словачке и Словеније. Алпе Адриа Цуп функционише под ингеренцијом ФИБА.

Уколико се деси да хрватски клубови иступе из АБА лиге, то би готово сигурно затворило врата Евролиги и такмичењима под руководством те организације, а све би било усмерено ка потпуном окретању ФИБА Лиги шампиона, ФИБА Европа купу и поменутом Алпе Адриа купу.

На клубове из нашег комшилука се врши притисак да изађу из АБА лиге, а на седници је изнет детаљан план под којим би условима и на који начин могли да пређу под окриље у других такмичења, а све са циљем развоја хрватских кошаркаша што би за циљ имало промоцију нових репрезентативаца Хрватске.

ХКС је од клубова тражио да одлуку донесу до 13. маја, остаје да се види ко ће донети коју одлуку, а како се "шушка", Сплит је тренутно најближи одлуци да изађе, док су Задар и Цибона против. 

(Србија Данас)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".