Уз Миљу су до последњег даха била деца, коју је добила са партнерима чији идентитет није желела да открије. Ћерку Машу родила је 1973, а сина Леона 1985. године.

 

 

 

Одрастајући са мајком, лепом, паметном, свестрано образованом и талентованом женом, која је важила за најбољег астролога на овим просторима, њихово детињство било је крајње необично. Маша је касније, у једном интервјуу, испричала да је дванаест и по година млађег брата по мајци доживљавала као своје дете.

 

 

- Шести, седми и осми разред завршио сам ванредно. А и то је највероватније било преко везе пошто се не сећам да сам уопште учио - присетио се Леон Вујановић, на чијем профилу на Фејсбуку уз одредницу "образовање" пише: "Медицал Лабораторy Сциенце, Аустин Пеаy Стате Университy".

- Чињеница да сам и поред „рупа“ у најосновнијем образовању успео не само да дипломирам, већ и да савладам и разумем ћелијску биологију и медицинску лабораторијску дијагностику чини ме врло поносним. У то сам уложио небројене сате - каже Леон, који данас живи у Америци, а задржао је мајчино презиме.

 

 

- Пуцао је у Миљу и рекао мом брату: "Убио сам ти мајку". Угасио је цигарету поред моје маме на поду и отишао у полицију да се пријави - сведочила је Маша о трагичном догађају, када је Обрад Зејак 2000. године пуцао у Миљу Вујановић у присуству петнаестогодишњег Леона.

Несрећа је оставила бројне последице на дечака.

 

 

- Имам проблем са муцањем који је изазвао комплексни ПТСП, тако да ми је некада, али не увек, вербална комуникација отежана - признао је у отвореном писму које је написао прошле године на "Дан мајки".

Том приликом признао је да је начин на који се опходи према људима, животне вредности, па и релативно велики број врлина и мана које поседује, наследио управо од мајке Миље Вујановић.

 

Фото: М. Коковић

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".