Uz Milju su do poslednjeg daha bila deca, koju je dobila sa partnerima čiji identitet nije želela da otkrije. Ćerku Mašu rodila je 1973, a sina Leona 1985. godine.

 

 

 

Odrastajući sa majkom, lepom, pametnom, svestrano obrazovanom i talentovanom ženom, koja je važila za najboljeg astrologa na ovim prostorima, njihovo detinjstvo bilo je krajnje neobično. Maša je kasnije, u jednom intervjuu, ispričala da je dvanaest i po godina mlađeg brata po majci doživljavala kao svoje dete.

 

 

- Šesti, sedmi i osmi razred završio sam vanredno. A i to je najverovatnije bilo preko veze pošto se ne sećam da sam uopšte učio - prisetio se Leon Vujanović, na čijem profilu na Fejsbuku uz odrednicu "obrazovanje" piše: "Medical Laboratory Science, Austin Peay State University".

- Činjenica da sam i pored „rupa“ u najosnovnijem obrazovanju uspeo ne samo da diplomiram, već i da savladam i razumem ćelijsku biologiju i medicinsku laboratorijsku dijagnostiku čini me vrlo ponosnim. U to sam uložio nebrojene sate - kaže Leon, koji danas živi u Americi, a zadržao je majčino prezime.

 

 

- Pucao je u Milju i rekao mom bratu: "Ubio sam ti majku". Ugasio je cigaretu pored moje mame na podu i otišao u policiju da se prijavi - svedočila je Maša o tragičnom događaju, kada je Obrad Zejak 2000. godine pucao u Milju Vujanović u prisustvu petnaestogodišnjeg Leona.

Nesreća je ostavila brojne posledice na dečaka.

 

 

- Imam problem sa mucanjem koji je izazvao kompleksni PTSP, tako da mi je nekada, ali ne uvek, verbalna komunikacija otežana - priznao je u otvorenom pismu koje je napisao prošle godine na "Dan majki".

Tom prilikom priznao je da je način na koji se ophodi prema ljudima, životne vrednosti, pa i relativno veliki broj vrlina i mana koje poseduje, nasledio upravo od majke Milje Vujanović.

 

Foto: M. Koković

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".