- Ово је прича мог покојног друга, деда Досе из Ломнице, с краја шездесетих, почетка седамдесетих година прошлог века. Он је радио је у "Застави" у Крагујевцу, а хоби му је било певање. Учествовао је на сеоским такмичењима, па се тако једном затекао у селу Секуричу на сеоској слави. Тамо је имао и девојку, па се задржао дуго, после поноћи, до ситних сати, а онда је морао да жури у прву смену. Кренули су његовом "фићом", и девојка је пошла са њим - прича Груја.

- Кренули су путем ка Ратковићу и кад су већ прошли Белане, близу ратковачког гробља, одједном је нешто почело да се појављује из мрака, нека висока силуета, као у чаршаву. Нешто као човеколико биће. Кретало се цик-цак, лево-десно. Он је стао. То се примицало све ближе аутомобилу. Да би избегао да то удари у возило, он је искористио моменат, дао је гас и пројурио поред те силуете, и ускоро избио на други пут.

Фото: Јутјуб принтскрин/Глуво доба

 

- Касније, кад су већ били надомак Крагујевца, његова девојка се пробудила. Он јој је испричао шта се догодило, и она се уплашила и унезверила. Срећом, све је прошло без последица. На том месту се многима свашта привиђало. Прича се да се крај тог пута, на једној јабуци, обесио један путар. Могуће је да се ту привиђа његов дух - закључио је Груја, а целу причу можете послушати у видеу: