На захтев фотографа је певачица бацила заставу своје земље на тиркизни тепших када чланови њене делегације нису били присутни. Овај чин је узрујао људе на МРТ-у, који су се огласили са најоштријим могућим критикама за Андреу наводећи да певачиња не поштује национални симбол њихове земље и да је њено понашање непримерено. 

 

 

- МРТ оштро осуђује бацање заставе наше земље приказано током церемоније отварења Евровизије. Подсећамо да се у Северној Македонији бацање заставе на под сматра знаком непоштовања и да је кажњиво законом. Јавни сервис ни на који начин не стоји иза овог скандалозног понашања наше евровизијске представнице, која је тим гестом показала непоштовање националног симбола. МРТ очекује да се Андреа извини грађанима због таквог понашања, а разматрамо и могућност њеног повлачења с Евровизије - стоји у критици МРТ-а уз додатак да ће њихова делегација јако пазити да Андреа Коевска својим понашањем не нанесе нову штету угледу земље на Евровизији.

Неколико сати касније се огласила и Андреа: 

- Нисам имала намеру да икога увредим и ако сам то учинила, извињавам се. Носим заставу са собом где год идем и надам се да ћемо стварно моћи да пређемо преко овога. Заставу нисам бацила из мржње или непоштовања, него на молбу фотографа и жао ми је што је то погрешно протумачено. Северну Македонију желим да представим у најбољем светлу и надам се да сви заједно можемо да наставимо ову еуровизијску причу - поручила јепевачица. 

Фото: Инстаграм принскрин/eurovisionmacedonia

 

(Курир.рс) 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".