Наиме, њихов заједнички боравак у овом делу Црне Горе јасно је негирао тврдње престолонаследника Александра да није постојао благослов патријарха Порфирија да Петар млађем брату Филипу кроз чин абдикације преда наследсво над круном.

Подестимо, церемонија је одржана у Севиљи, а тада је Петар у саопштењу, између осталог, поручио:

- О својој непоколебљивој одлуци званично сам обавестио и мог оца и старешину Краљевског Дома Њ.К.В. Крунског Принца Александра и Његову Светост Патријарха српског Г.Г. Порфирија.

Ипак, неколико дана касније Александар се огласио саопштењем наводећи да чин абдикације није обављен по начелима краљевског двора и тврдећи да он, као и црква и патријарх, нису били упознати са тиме.

- Овај догађај и пратећа процедура се нису одиграли у краљевском двору, у Србији, уз моје присуство и ауторитет као старешине породице, уз благослов наше свете цркве и уз учешће Крунског савета у процесу, него се све десило у иностранству, без ваљаног разлога за обављање тако важне ствари далеко од наше отаџбине - навео је у саопштењу Александар Карађорђевић.

Све те Александрове речи практично су демантоване данашњим догађајем у Пљевљима и фотографијама принца Филипа и принцезе Данице поред патријарха Порфирија.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".