Група "Дивљи кестен" на врхунцу популарности била је деведесетих година прошлог века, а снимила је пет албума, у периоду од 1993. до 2000. Касније, Старовић се окушао и као соло певач, а публика памти и његово учешће у ријалитију "Фарма", где је једном приликом доживео напад и завршио на ургентном центру, животно угрожен.

Још једну опасну незгоду Старовић је доживео 1995. године у Прокупљу када је задобио вишеструке телесне повреде. О овом догађају писале су "Вечерње новости" 14. октобра 1995. године, а текст преносимо у целости:

Здравствено стање Игора Старовића вокалног солисте групе "Дивљи кестени", који је у понедељак увече пропао кроз бину на прокупачком концерту, озбиљније је него што је у први мах саопштено. Певач је поред контузије ребарног лука, падом на шипке конструкције која је држала бину у центру Прокупља, "зарадио" два напрсла и осам сломљених ребара.

Фото: Архив Борбе

 

 

После транспорта комбијем до Београда, који је трајао пет сати, Игор је примљен на ВМА и  тренутно се налази на одељењу грудне хирургије. Свестан је, може да комуницира, али најмање још недељу дана мора да остане на интензивној нези. Лекари који су његове потврде окарактерисали као тешке телесне, кажу да је овом младићу повређено плућно крило, па су због крварења наступиле компликације.

За сада Игор само шапуће. Не сме да се напреже јер му је због пробијања плућног крила ушао и ваздух у плућа. Лекарска процена: бар још шест месеци не може да пева. Ово је велика несрећа за чланове групе "Дивљи кестен", јер су се налазили усред снимања трећег музичког пројекта. Са прве две плоче побрали су симпатије публике поп звука.

- Желим да поручим свима који нас воле да ми пуно значи што су уз нас - каже Игор Старовић. Надам се најбољем и обећавам да ће бити још плоча "кестенчића". Родитељи ми кажу да се јављају и знани и незнани и распитују се за моје стање. Још једном се захваљујем свима. 

Фото: sarics

 

Још се не зна ко ће на себе преузети одговорност за овај несрећни догађај који се десио на прослави 600. годишњице Прокупља. Игорови родитељи кивни су и на здравствену службу прокупачке болнице. 

Није им јасно како на рендгену нису могли да виде осам поломљених ребара и зашто су дозволили транспорт у комбију у таквом стању. На срећу, и поред свега, млади певач се налази ван животне опасности.

Занимљиво је да Старовић годинама после незгоде није успео да добије одштету за повреду. У "Експресу" је 2003. године објављен чланак под насловом "Правда дуга осам година": 

Игору Старовићу, сада окренутом самосталној каријери на рачун у банци још није "легло" обештећење од 400.000 хиљада динара због малера који му се десио на концерту у Прокупљу.

Фото: Архив Борбе

 

 

Врховни суд Србије донео је пресуду у корист Старовића, која је тиме постала правоснажна. Тако је дужник постала СО Прокупље на чијој се прослави јубилеја Игор и повредио. Па ипак, у случају да ових дана, "закаснела правда" (новац) буде уплаћена, Игор спремно каже да зна како ће је потрошити.

- Снимам први соло албум. Трошкови су огромни и ако се догоди да добијем обавештење, део новца ће сигурно отићи на реализацију тог ЦД-а. Ипак у овом тренутку на рачуну нема новца... - каже Игор Старовић и додаје да они који треба да му уплате новац тачно знају број његовог текућег (или жиро) рачуна. 

Правда која долази после пуних осам година, као да више "боли" од рана задобијених кроз полутруле даске од чега је сцена у Прокупљу била направљена. На страну што ниједна сума није довољна да надокнади ране које је Игор топ приликом задобио. С друге стране, било је, каже Игор, и доста новинарских омашки у интерпретацији овог догађаја, о коме са данашње дистанце, ипак, нерадо говори, иако су сећања још увек свежа. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".