Састојци:
500 г кекса
400 г јагода
400 мл јогурта
75 г шећера
2 кесице шлага
200 мл млека
2 кашике шећера
Рецепт:
У дубљу посуду изломите кекс. Јагоде насецкајте на ситно и додајте их кексу. Сипајте у све то јогурт и шећер. Све заједно измешајте. Изручите у четвртасти калуп и ставите у фрижидер. Умутите две кесице шлага са хладним млеком и две кашике шећера у праху. Извадите торту из фрижидера и премажите је шлагом. Торту би било најбоље да оставите преко ноћи у фрижидеру да се добро стегне, јер ће на тај начин сви састојци лепо да се повежу. Када се потпуно охлади сеците је на коцке и служите. Можете по жељи да је украсите са свежим јагодама.
Прочитајте још
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".