Граховац је, подсетимо, нестао 25. маја послеподне, а његов аутомобил пронађен је недалеко од пута Невесиње Требиње у месту Бежђеђе.

– Потрага је трајала од среде увече, од 20 часова, када је стигла дојава од полиције, а полицајац је пронађен јучер близу 22 часа. Дакле потрага је трајала укупно четири дана и неколико сати – започиње обраћање Зубац.

У почетку је потрага била концентрисана на подручје од два километра од пронађеног аута.

– Свака потрага је мистерија. Оно што можете урадити је организовати се што брже и направити иницијални претрес терена на којем претпостављате да се налази изгубљена особа. Уколико то не да резултате, прелазите на ширу и темељнију претрагу, а ми смо то у коначници и морали радити. Простор на којем смо мислили да би се могао налазити је дословно преоран. Барем три пута смо га темељно прешли, а у задњем наврату смо приступили и у тзв. темељну претрагу, где смо завирили и испод сваког листа – присећа се Зубац.

Фото:Јутјуб принтскрин/БН ТВ ИНФО

 

Након што овај циклус није дао резултате, служба се морала реорганизовати.

Тражили су у пећинама, јамама, падинама, прибојавајући се и најгорег исхода.

– На крају су га нашли ловци који су јуче били у потрази. Био је у стању исцрпљености и потхлађености. Сада је у стабилном стању – навео је Зубац.

У овој, на крају успешној потрази, били су активни и кориштени сви располагајући ресурси.

– Више од 700 или 800 излазака на терен смо забележили током претраге, а близу 500 трагача је учествовало - говоре из цивилне заштите.

Иако је терен био изузетно тежак, на сву срећу, у потрази нема повређених.

На спекулације да је полицијски службеник пронађен завезан, Зубац није желео одговарати, рекавши како долази испред цивилне заштите, те да о осетљивим детаљима не сме говорити, преноси Н1.

Пронађени полицајац се тренутно налази у Опшој болници у Невесињу, комуникативан и у добром стању. Собу у којој се налази осигурава полиција. Његов излазак из болнице очекује се данас иза 14 часова, а околности његовог нестанка би требала показати истрага која се већ води.

(Блиц)