ФУДБАЛЕРИ Мађарске направили су синоћ изненађење победивши фаворизовану репрезентацију Енглеске са 1:0 у првом колу Лиге нација Групе 3 А дивизије овог такмичења.

Иако су Мађари направили прави подвиг, резултат утакмице остао је у другом плану.

Наиме, због хомофобних испада мађарских навијача на Европском првенству, УЕФА је казнила Мађаре те су на трибинама "Пушкаш арене" била само деца до 14. година.

Фудбалски савез Мађарске искористио је пропис УЕФА који дозвољава деци до 14 година да присуствују мечевима уз пратњу одрасле особе. Тако је на овом мечу било скоро 30 хиљада малишана. 

Управо су се они нашли у центру скандала.

Док су енглески репрезентативци сада већ традиционално клечали пред почетак утакмице како би се скренула пажња на проблем расизма, млади Мађари су почели да звижде.

 

- Било је невероватно бучно и све су очи биле упрте у публику када је Енглеска клекла. Звиждање школараца на стадиону било је веома, веома јасно - рекао је новинар SkySport-a Роб Дорсет.

Енглески дефанзивац Конор Коади истакао је да је то разочарајуће искуство, али да Енглези неће престати са клечањем. 

- Чуо сам то и веома је разочаравајуће, јер смо више него довољно причали о томе шта покушавамо да урадимо као тим, као играчи, као клубови - рекао је за SkySport и додао:

- Нећемо престати да то радимо, али желимо да мислимо да људи разумеју шта покушавамо да учинимо.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".