Стручњаци су открили једну од најчувајнијих тајни Краљице Елизабете Друге, а која се тиче њене легендарне ташне у којој носи углавном само новац, руж за усне и чешаљ.

Краљевски историчар Хуго Вицкерс открио је да су краљица и њени сарадници смислили начин како да им она уз помоћ торбе даје "тајне сигнале".

Политичка аналитичарка Анабел Краб открила је то након именовања Џорџа Брендиса за новог високог комесара за Аустралију 2018. године.

Коментаришући састанак краљице и Брендиса након што је преузео нову улогу, Краб је рекла:

- Краљичина торбица је заиста једина врста "кода" који краљица може да користити у јавности да упозори своје пратитеље и сараднике на оно што се догађа. Ако је уморна и треба да је спсу у некој ситуацији, она ће им то дискретно поручити својом торбом.Ако устане и држи торбу преко једне руке, па је пребаци на другу то је знак да јој асистенткинај приђе и каже: "Извините, хитно морате разговарајте са надбискупом из Кантерберија".

Она је наставила.

- Кад је торбу оставила на столици то је био добар знак. То значи: Не треба ми спасавање - наводи Граб и додаје:

- Да је била на поду, то би било заиста лоше и значило би "избавите ме одавде." А, ако је торба на столу, значи: "Дацћу овој особи још пет минута, а онда ме извуците одавде".

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".