Један од најтежих улога коју је играо била је улога Анте Врбана, озлоглашеног заповедника усташког логора. 

Како је изјавио није му било лако да уше у психологију лика. 

Упркос бројним обавезама, глумац је изјавио да није уморан и да ради посао који воли.  

Фото: Принтскрин/Јутјуб/101 Studios

 

 

- Трудим се да не будем. Радим посао који сам сањао да ћу радити. Себе подсећам да је ово нешто што је привилегија и од тога живим. И мислим да човек не би требало да буде горд и да се осећа уморно, него да буде радостан - рекао је Игор Ђорђевић.

Игор се дотакао хиперпродукције и испричао који му ликови дају инспирацију. 

- У Хамеда из “Државног службеника” сам се заљубио на прво читање. Он је једно отелотворење оног опортунисте, али у оном најлепшем смислу те речи, ако та реч уопште има лепши смисао. Пробаће све да искористи, управо због његовог карактера се дешавају неке непредвиђене ствари за државу. Такве ликове са радошћу идем на сет да снимим. Има и ликова као што су Анте Врбан у “Дари из Јасеновца“, који ме је коштао уласком у ту врсту психологије и патологије. Као доктори, не бирате пацијента којег ћете да лечите, него ко вам дође на сто - истакао је Игор.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/101 Studiс/

.

Глумац је изјавио да се врло брзо одвојио од лика. 

- Избрисао сам све из своје главе, секунд након што смо завршили снимање. То је једини начин да се иде даље. Ствар је у томе да сте морали да доведете себе у такво стање, да та униформа и окружење које је направљено, са свом том децом у логору, да треба да се осећате добро, а не да се натерате. Да то што ћете да убијете десет људи и након тога отићи да једете, да за вас то ништа не значи. Јунгова теза је да сваки човечји ум има сенку и да је сваки човек способан да нанесе зло, само су ствари, околности и начин на који ми освестимо то - изјавио је глумац. 

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".