У Србији се данас очекује умерено до потпуно облачно време, местимично са кишом или локалним пљусковима са грмљавином. Киша и пљускови се ујутру и пре подне очекују на северозападу, западу и југу Србије, а после поднева и у осталим крајевима.

Само ће се у источној Србији већи део дана задржати суво.

Локално се очекују и краткотрајне непогоде са градом и јаким ветром. Ветар слаб до умерен, у Банату, доњем Подунављу и Поморављу повремено и јак јужни и југоисточни, после подне у слабљењу.

Најнижа температура кретаће се од 12 до 19, а у најтоплијем делу дана од 24 до 28 степени.

Време у Београду

У Београду ће данас бити умерено до потпуно облачно. Киша или локални пљускови са грмљавином се очекују најпре рано ујутру, а затим и после подне.

Најнижа температура од 17 до 19 степени, а највиша дневна око 26 степени.

Време у наредном периоду

Према прогнозама за наредних седам дана, до 15. јуна, биће променљиво и нестабилно време, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином, који ће до петка у свим, а у суботу у крајевима јужно од Саве и Дунава локално бити израженији са већом количином падавина, градом и јаким ветром у зони пљускова.

У недељу и понедељак у источној, централој и јужној, а од уторка и у осталим крајевима киша или локални пљускови са грмљавином ће бити слабијег интензитета и жестине у односу на претходни период.

Упозорење РХМЗ

РХМЗ је издао упозорење да се од данас до 11. јуна очекују пљускови и грмљавине, као и обилне падавине.

Фото: Принтскрин/РХМЗ

 

Пљускови и грмљавине који се очекују и данас и сутра, 8. и 9. јуна. Локално ће бити праћени градом, јаким ветром и количином падавина већом од 20 мм за кратко време, саопштио је РХМЗ.

У петак и суботу падавине ће се интензивирати, па се местимично очекује од 30 до 60 мм кише за 24 сата.

БОНУС ВИДЕО

 

 


 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".