Сенф, шећер и јаја

Одлична маска за раст косе. Промешати две кашике сувог сенфа са водом, додати једно жуманце и две кашике шећера. Ову маску можете користити и за суву косу, само додајте у њу још две кашике маслиновог уља. Смесу нанети на кожу главе, умотајте обичном најлон фолијом за домаћинство (или ставите најлон кесу на главу) и од горе пешкир или топлу мараму.

Оставите маску на 20-50 минута и затим исперите косу чим осетите пецкање и свраб. На косу нанесите балзам. Поступак се препоручује 1-2 пута недељно у месец дана, а онда по потреби.

Фото: Профимедиа

 

Сенф и јогурт

Ова маска је актуелна за суву и оштећену, фарбану косу.

Најпопуларни рецепт:

Једна кашика сенфа у праху са две кашике јогурта, промешати, додати једну кашику течог меда и једну кашику бадемовог уља. Маска се наноси на прљаву косу на 30-40 минута, после се испира топлом водом и шампоном.

Фото: Профимедиа

 

Друга опција:

Једна кашика суве слачице помешати са 0,5 шоље кефира, додати једно жуманце и оставити на глави 30 минута. Ову маску можете користити свакодневно, зато сто је концентрација сенфа у њој много мања него у претходном рецепту.

Мешање сенфа са квасцем

Припрема:

Једну кашику сувог квасца помешати са две кашике топлог кефира, додати једну кашику шећера и оставити смесу на топлом месту док квасац не надође. После ову смесу помешајте са медом ( једна кашика) и сувим сенфом (једна кашика). Нанети на корен длаке и оставити 1-2 сата.

Фото: Профимедиа

 

Мере опреза

При коришћењу маски са сенфом будите веома пажљиви. Ако маска остаје на глави дуже него што треба, постоји ризик од опекотина. Код неких жена маске са сенфом могу изазвати алергијске реакције. Пре коришћења маске урадити тест на својој руци ( као и са свим сто користите први пут нпр. фраба за косу): помешајте мало сенфа у праху са водом и оставите на 15 минута. Благо пече – нормална реакција, ако постоји свраб и црвенило употреба такве маске није препоручљива.

Суви сенф увек мешајте у топлој води, хладна вода неће дати жељени ефекат. Наносите маску искључиво на прљаву косу – природни восак спречиће њу од исушивања.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Успешна жена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".