Лина Божовић прославила се песмом "Бумбар" када је имала само 15 година.

Песма је врло брзо заживела и постала велики хит 1996. године, а само две године касније Лина се повукла са сцене због породичне трагедије. Лина је имала само 16 година када је остала без оца. 

Фото: Јутјуб принтскрин/Densomaniak90s

 

У емотивној исповести на Инстаграму једном приликом открила је да јој је отац извршио самоубиство када је имала само 16 година, да је рано остала без мајке, али и супруга којем је родила две ћерке.

- Са 12 година сам показала жељу да се бавим музиком. Мој отац ме одмах подржао и већ са 13 година сам снимила свој први сингл. Са 14 година сам снимила први ЦД који није прошао запажено али вец следеће године, са 15 год излази ЦД са насловном нумером 'Без рекламације'. На том ЦД-у се налази и 'Бумбар.' Осим певачког талента показивала сам и глумачки таленат који је и био неопходан да бих могла да изнесем такве текстове и у спотовима - почиње Лина причу и открива по чему је запамтила бурне деведесете, али и како су је прихватиле старије колеге.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lina (@lina_bumbar)

- Деведесете памтим по дружењу, путовањима, турнејама, много студијског рада, часова соло певања... Колеге су све биле старије од мене и звали су ме углавном Мала. То је посебно било смешно кад ме Џеј ослови тако јер сам увек била за главу виша од њега. Са њим сам имала доста заједничких концерата. Углавном смо сарађивали са истом издавачком кућом па смо се често виђали,дружили и имали заједничке наступе. Није било љубоморе и сујете. Радо смо делили искуства једни са другима

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lina (@lina_bumbar)

Лина је открила и како је изгледало снимање спота за, сада већ, култну песму деведесетих.

- Човека који је глумио Бумбара сам тад упознала и никад га више нико од нас није видео. Дејан га је буквално пар сати пред снимање спота упознао на улици, предочио му идеју, човек је пристао и то је то. О финансијама тада нисам бринула, мој Бумбар је био мој тата - рекла је Лина.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Емина Јаховић у различитим издањима

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".