Зна се да је многе своје нумере углавном наменио дамама које је волео или које су биле значајне у његовом животу, али једну тајну је понео у гроб.

Наиме, његов велики хит "Јелена" није посвећен само његовој снајки, супрузи Новице Здравковића, већ и, како за "Курир" открива његова пријатељица из Немачке, проститутки коју је осамдесетих година упознао на железничкој станици у Франкфурту.

фото: Принтскрин/Јутјуб/Toma Zdravkovic

 

 

- Читала сам у медијима да је песма "Јелена" посвећена многим женама. Али све су то спекулације. Истина је да је Тома ту песму написао за девојку коју је упознао овде у Франкфурту и у коју се лудо заљубио. У то време је био ожењен и вратио се из Канаде. Било је то 1984. године. Она се бавила проституцијом. Од тога је живела, и то није крила. Била је лепа као сан. Упознали су се током једне ноћи, када је возом дошао у Франкфурт - прича саговорница која је желела да остане анонимна.

- Живела је као подстанар. Један дан сам дошла код ње кад из купатила излази мушкарац. Било га је срамота кад ме је угледао. Стидљиво се представио, рекао ми је да је певач. Пошто није имао гардеробу, Јелена ме замолила да одем до робне куће да му купим кошуљу. Дала ми је новац и рекла да узмем број 37. Шта ћу, отишла сам, али нисам нашла ту величину него 38. То је био најмањи конфекцијски број. Дала сам му ту кошуљу да обуче и захвалио се. Ја сам отишла кући, а они су изашли у провод. Водала га је по нашим кафанама.

- Волела је она те певаче. Њих двојица се нису толико заинтересовали за њу као Тома. Он је желео да му она смири срце. Међутим, Јелена није била заљубљена у њега. Једном приликом је овде у Франкфурту био са Зораном Калезићем и са Шабаном Шаулићем.

Фото: Архив Новости

 

 

- Њима је рекао да му је Јелена украла душу и срце и да не може да стане док је не освоји. Желео је да буде само његова. Није га било брига ни за брак ни за каријеру, само је хтео да буде с њом, али она је побегла од њега јер тај посао којим се бавила није желела да напусти. Кад јој је написао песму, коју је објавио 1990. године, послао јој је да је прочита и она се одушевила, али му је рекла да је џабе јер њено срце припада улици - завршила је саговорница, сведок бројних догађаја са естраде из осамдесетих година.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Краљица народне музике Лепа Лукић - ретроспектива каријере

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".