Чин венчања обавио је патријарх српски Порфирије у Храму Светог Саве на Врачару, а срећне вести објавила је младожењина мајка, Оливера Балашевић.

Она је на свом Инстаграм налогу објавила фотографију из храма уз емотиван опис.

- Уз благослов патријарха Порфирија и осмехе ђака из Дервенте, анђели могу да предахну, јер су Алекса и Николина своју љубав крунисали стиском руку у извезеном завежљају завета - написала је удовица Ђорђа Балашевића.

Подсетимо, Алекса је претходно са вереницом био код патријарха Порфирија како би добили благослов, а у договору са патријархом договорено је да ће управо он бити тај који ће их венчати.

Фото: Инстаграм принтскрин/olivera.balasevic

 

 

Син легендарног певача је већ више пута поделио са јавношћу, колико је религија за њега важна

- У вери има много таме за све вас који не верујете, али много више светла за све нас који верујемо. Наш Патријарх Порфирије доказ је да нису сви свеци на небу. Бог вас чувао све такви кави јесте драги сви.

Иако о приватном животу ретко говори за јавност и многи нису ни знали да је у дугогодишњој срећној вези са Николином, син славног кантаутора своју девојку Николину је запросио у Израелу, за шта је дуго чекао дозволу, а о том чину говорио је са много љубави.

- Шест месеци сам чекао благослов Јерусалимске патријаршије и у Назарету, у манастиру Николаја мученика, заручио нас је епископ Романос, и то баш на Свету Петку. Чекао сам дуго тај благослов, био сам на ходочашћу и молио се за један овако леп догађај. Заручење је обављено и од тада носим прстен - испричао је Алекса Балашевић.

Фото: Принтскрин

 

 

Он је описао и како је изгледало њихово заручење у Јерусалиму.

- Док њу нисам упознао, нисам био толико духовно стабилан. Мислио сам да је довољно што имам грчко име, што је мој прадеда славио за време комунизма отворених прозора и што се помолим пред спавање. Постио сам данима, али после мамурлука. Радио сам ствари које нисам смео. Све се променило кад сам срео Никану. Била је невина, преобразована, постила је, помагала старијима, умивала се на Цвеће и није пила алкохол. Није имала непријатеље. Тада сам почео да се осећам још јачим, јер поред себе имам особу која са мном иде у борбу, на ходочашће и немирну Палестину, али и на Бахаме - објаснио је млађани Балашевић.

Фото: Инстаграм принтскрин/megdan.fighting

 

 

Балашевић млађи је открио и како ће изгледати њихово венчање, али не и када ће бити.

- Ни скромно, ни раскошно, већ онакво како би свадба хаџије и хаџинице требало да изгледа - рекао је он.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".