Милица Кон је изјавила да на време посећује лекаре и обавља редовне контроле. 

- Ја сам онај добар ученик, дакле, два пута годишње се иде код гинеколога. Напипала сам нешто и хирурзи су испрва сматрали да је то масно ткиво и да могу да га оперишем ако ми смета"- изјавила је Милица. 

Ипак, вести на даљим прегледима нису донеле добру дијагнозу. 

- Каснијим прегледима се установило да је у питању канцер који је био у некој 'капсули' и нарастао је два центиментра за шест месеци - открила је.

Милица је испричала да јој је искуство са раком већ добро познато, суочила се у породици са опаком болешћу. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milica Kon (@milicakon)

- Онколошко одељење посећујем од своје седме године зато што ми је и мама боловала од канцера. Ту сам се заиста нагледала свега. Тврдим да је моја мама умрла од канцера због количине стреса са којом се носила. Није знала да се избори за себе, ни на послу, ни ван њега. Многе жене данас оболевају зато што ћуте, трпе, несрећне су. Све има своје - изјавила је водитељка у емисији на ТВ К1.

Водитељка је исказала забринутост због тога што млади не воде рачуна о свом здрављу.

- Код мене се појачала жеља за превентивним прегледима када сам кренула да се дружим с омладином. Пошто сам мало слободног духа, па причам са свима, згранула сам се када сам сазнала да девојке претежно не користе кондоме, нити посећују гинекологе. Та бројка ме је депримирала, а већ сам помало хипохондар, па ми није требало много да ми редовне посете гинекологу пређу у навику. Кренула сам на и психотерапију, тако да се држим под контролом - рекла је Милица.

- Ускоро ћу радити тај БРЦА тест који показује да ли постоји ризик да се канцер развије. Ако буде било потребно да се уклоне дојке, мени то неће бити проблем. Мени је прече да живим - нагласила је Милица.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milica Kon (@milicakon)

Своју борбу је објавила на друштвеним мрежама, али људи из њене околине је нису подржали због таквог чина. 

- Многе жене су могле да се поистовете са мном као са једном женом из народа. Жене су себи на последњем месту. Да би била супруга, мама, домаћица и све остало што жена јесте, мораш да будеш жива, здрава и, пре свега, добро - закључила је Милица гостујући.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".