Украјински председник Володимир Зеленски на свом Телеграм профилу објавио је снимак за који тврди да показује последице руског ракетирања тржног центра у Кременчугу.

Како наводи Зеленски, за време удара у тржном центру се налазило више од хиљаду цивила.

На снимку који је објавио, види се да објекат гори, као и да су на терен изашле ватрогасне јединице.

Зеленски је навео да је у питању цивилни објекат који не представља опасност.

- Нема стратешке вредности. Само људи који покушавају да живе нормалним животом, а окупатори то не могу да поднесу. Русија наставља да искаљује своју беспомоћност на обичне грађане - написао је украјински председник.

Градоначелник Кременчуга Виталиј Мелетскиј написао је на свом Фејсбук профилу да су руске снаге испалиле пројектил на тржни центар у којем се, како каже, налазио велики број људи. Мелетскиј је истакао да је био на лицу места, али није говорио о потенцијалним жртвама

Фото: Принтскрин/фејсбук/Віталій Малецький

 

Друштвеним мрежама шире се снимци који, како се наводи, представљају тржни центар у Кременчуку. 

Новинар британског недељника "Економист" Оливер Керол на свом Твитер налогу поделио је снимак "хорор сцена“, на којем се види цивилни објекат у пламену које је наводно ракетирала руска војска. 

 

 

Фото: Принтскрин/Гугл мапс

 

Кременчуг је важан индустријски град у централној Украјини у којем, према последњим проценама, живи око 225 хиљада људи. Град је административни центар кременчутског региона и лежи на реци Дњепар. 

Још увек нема реакције руске стране на ове оптужбе Украјинаца.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".