Често се опредељујемо за воће као највећи извор витамина, а како би нам највише расхладило топле дане, држимо га у фрижидеру. Међутим, поједине врсте воћа није препоручљиво држати у фрижидеру.
Америчко истраживање дошло је до закључка да цитрусе никако не би требало да држимо у фрижидеру, како не би изгубили укус и сочност, као количину витамина које поседују.
Лимун, лимету, поморанџе и грејп не би требало држати у фрижидеру, док јагоде и боровнице не би требало замрзавати.
Иако је то обичај већине српских домаћинстава, научници саветују да јагоде и боровнице не треба замрзавати јер ће изгубити укус и постаће превише водене. Уколико их будете замрзавали па одмрзавали могу се убуђати.
Када су јабуке у питању, препоручује се да се слатке замрзавају јер не губе укус, док киселе треба избегавати.
Банане, киви и манго треба замрзавати искључиво очишћене и исецкане.
Ананас и коштуњаво воће, такође, морате да огулите и очистите, па након тога да ставите у замрзивач.
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".