Често се опредељујемо за воће као највећи извор витамина, а како би нам највише расхладило топле дане, држимо га у фрижидеру. Међутим, поједине врсте воћа није препоручљиво држати у фрижидеру.

Америчко истраживање дошло је до закључка да цитрусе никако не би требало да држимо у фрижидеру, како не би изгубили укус и сочност, као количину витамина које поседују.

Фото: Профимедиа

 

Лимун, лимету, поморанџе и грејп не би требало држати у фрижидеру, док јагоде и боровнице не би требало замрзавати.

Иако је то обичај већине српских домаћинстава, научници саветују да јагоде и боровнице не треба замрзавати јер ће изгубити укус и постаће превише водене. Уколико их будете замрзавали па одмрзавали могу се убуђати.

Када су јабуке у питању, препоручује се да се слатке замрзавају јер не губе укус, док киселе треба избегавати.

Фото: Профимедиа

 

Банане, киви и манго треба замрзавати искључиво очишћене и исецкане.

Ананас и коштуњаво воће, такође, морате да огулите и очистите, па након тога да ставите у замрзивач.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".