Реакција тела на повишене температуре је снижавање телесне температуре знојењем. Као негативан ефекат тог природног телесног одбрамбеног механизма може се појавити дехидрација организма и друге нежељене појаве.
Зато бирајте ону храну која ће имати расхлађујући ефекат током врелих летњих дана.
Лети генерално треба уносити мање калорија, односно енергије коју добијамо из хране, што је додатни разлог да лети избегавамо масну и тешко пробављиву храну. Оно што би требало такође да избегавате су шећер, кофеин и алкохол.
Бирајте намирнице које доказано хладе, а јабука је једна од њих.
Како су нам јабуке стално доступне, повољне и лако се варе најбоље би било да сваке вечери поједете једну пола сата пред спавање.
БОНУС ВИДЕО:
(Нај жена)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".