Љубомир Бандовић у серији "Пад" глуми Душана, оца Жарка Лаушевића.

Познати глумац завршио је снимање драме рађене по Лаушевићевом роману "Година прође, дан никад", чија се премијера очекује крајем године.

Бандовић је због овог ангажмана одустао од улоге одраслог Буде у серији "Дара из Јасеновца", па га је тамо заменио колега Марко Гверо.

Фото: Н. Фифић

 

 

Лаушевићеву мајку Роксанду у "Паду" игра црногорска глумица Дубравка Дракић. Као што је већ познато, прослављеног глумца у серији игра Милан Марић.

- Лаушеву књигу сам прочитао још када је изашло прво издање. Сценарио серије "Пад" прилично је емотиван и комплексан, па је и огроман изазов за све нас - каже Марић, који је са Лаушевићем сарађивао у серији "Државни службеник":

Фото: В. Данилов

 

 

- Нисмо разговарали о томе што ћу га глумити у "Паду". Важно је да људи схвате да сврха те серије није да документарно реконструишемо догађаје из Жаркове прошлости, већ да покушамо да дочарамо време и људе унутар тог лудог времена.

Фото: Архива Новости

 

 

Жарко Лаушевић је у својој аутобиографији "Година прође, дан никад" описао догађаје из кобне ноћи 31. јула 1993. године, када је усмртио два момка, а једног ранио. После издржане затворске казне глумац се с породицом преселио у Америку због, како се претпоставља, страха од крвне освете.

(Информер)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Стојан Столе Аранђеловић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".