Филм “Монтевидео, Бог те видео” из 2010. године под редитељском палицом Драгана Бјелогрлића пратио је историјски успех репрезентације Југославије у Монтевидео 1930. године на Светском првенству у фудбалу.

Сви се сећате дечака Малог Станоја који је својим монолозима насмејавао публику и кога смо сви обожавали. У кожу овог крхког дечачића ушао је глумац Предраг Васић који је за време снимања имао само 11 година.

Фото: Јутјуб принтскрин/Стефан Пејановић

 

 

Након што је заблистао у филму, поменути лик тумачио је и у серији “На путу за Монтевидео” 2012.

- “Монтевидео” сам снимао пет година, од свог шестог разреда основне. Сада сам на путу да остварим свој сан, да постанем глумац. Мислим да ми добро иде. Волим глуму, уживам док то радим и сваки понуђен посао прихватам и гледам да га што боље одрадим - говорио је Предраг својевремено.

Како је рекао, њему нимало не смета што га још прати лик мали Станоје.

- Монтевидео је већ стекао статус култног филма, и приказиваће се још дуго дуго, па ће мали Станоје остати запамћен. Не смета ми то, напротив. Али, поред њега, трудим се да радим и многе друге, нове улоге, па ће сигурно бити и неких нових ствари по којима ће ме људи памтити.

Фото: Јутјуб принтскрин/Васиц15

 

 

У међувремену, Предраг Васић је завршио средњу школу, а глумом се и даље бави.

Међутим, поједини детаљи из његовог живота су мало познати.

Наиме, његова породица је током деведесетих година била приморана да прода кућу у Гњилану у пресели се у Београд. У то време, Предраг почиње да снима филмове и са свега шест година појављује се у француском филму “Ларго Wинцх” где је кадар делио са Предрагом Микијем Манојловићем и Рашом Буквићем.

У једном интервју за Блиц, Предраг је открио да је услед тешке породичне ситуације хонораре од филма давао породици како би имали за живот.

- Већину тих пара, пошто смо ми дошли са Косова па смо живели у једној двособној кућици, сам дао мојима за ренорвирање дома. Мало сам њима помогао, а мало оставио себи за школовање. Нисам се претерано баханалисао јер нисам тај лик. И сећам се да сам од тог хонорара купио брату телефон.

Фото: Јутјуб принтскрин/Блиц

 

 

- Мислио сам да ће ме брзо заборавити, али није тако, људи ме препознају, говоре ми да сам порастао. Недавно ми је једна жена у превозу рекла да је због мене неколико пута плакала - рекао је Предраг.

- Уписао сам факултет, друга сам година глуме, радим у позоришту, пустио сам брадицу, мало сам порастао - каже Станоје.

Након средње, уписао је Факултет драмских уметности у класи професора Драгане Варагић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Фотографије са снимања филма "Тома"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".