Овај пројекат о једној од најузбудљивијих прича покренула је ''Абацус Медиа Ригхтс (АМР), компанија Амцомри Ентертаинмент. Драма ''Робин Худ'' је креирана од стране Џонатана Инглиша и Џона Глена који је извршни продуцент филма.Танјугу је потврђено у продукцији серије да ће се "Робин Худ" снимати у ПФИ студију у Београду и на локацијама широм Србије.

''Енглисх/Гленн Медиа и Балканиц Медиа'' ће бити продукција која ће снимити серију, а настајање тог телевезијског формата финансира Хеад Геар који води Фил Хант, уз подршку подстицајног програма Министарства културе Србије.

Серија ће имати десет епизода које ће трајати сат времена и представљаће најреалистичнију верзију Робин Худа. Гледаоцима се обећа аутентичности и драма праћена у корумпираној и мистериозној средњовековној земљи.

Робин је рођен око 100 година након што су англосаксонску Енглеску освојили Нормани, који су са собом донели хришћанство, камене дворце и порезе.

Фото: Википедија

 

Реч је о митском периоду историје, добу када је Енглеска била прекривена шумом, а стара паганска веровања су била побијена снагом норманског мача.

Робин Худ и његови одметници се боре против угњетавања 

Џонатан Форд, генерални директор АМР-а истакао је да су људи у свету упознати са легендом о Робин Худу. 

- Било је много веома успешних верзија енглеског хероја, али ниједна није поново приказала немилосрдну, тиранску атмосферу тог времена. Ово је универзална прича о преживљавању, сукобу и љубави са спектакуларним акционим секвенцама које ће се снажно допасти светској публици - рекао је Форд.

Фото: Профимедиа

 

Жеља Џонатана Инглиша, твораца серије, била је жеља да покаже истинског Робина Худа.

- Истражио сам оригиналне баладе и записе који још увек постоје из 12. и 13. века. Они откривају далеко привлачнију и опаснију фигуру, Робина који је груб, аутентичан и дубоко укорењен у историји. Ово је верзија Робина Худа у стилу "Викинга" или Пеакy Блиндерс" - изјавио је Џонатан Инглиш.

Џонатан Инглиш је сценариста, редитељ и продуцент чији је пробој дошао са филмом Иронцлад 2011.

Хит код критичара и на благајнама, у филму глуме Пол Ðамати, Брајан Кокс, сер Дерек Џејкоби.

Године 2018. Џонатан се преселио на телевизију и постао продуцент средњовековне фантазије "Тхе Оутпост" (Предстража) за америчку мрежу ЦW и НБЦУниверсал која је трајала четири сезоне.

Фото: Профимедиа

 

Џонатан је продуцирао епизоде "Сеал Теам"-а за ЦБС и тренутно продуцира прву сезону америчке серије "Тхе Арк" (Барка) за НБЦУ/СЦИ ФИ.

Такође, Џон Глен додао је да је ово историјски тачна прича:   

- Историјски тачан, пун богатих и сложених ликова, правовремених тема, пун акције и интрига. Нема дама у невољи, нема мушкараца у хулахопкама, то, искрено, више личи на "Пеакy Блиндерс" него било који Робин Худ кога сам икада видео - закључује Глен.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".