Са почетком летње сезоне покренуте су и приче о ценама летовања на различитим туристичким дестинацијама, а код нас се пак највише спомиње Грчка као једна од омиљених.

На Фејсбук страници "Greek Gateway" појавио се ценовник хране и пића са Миконоса у Грчкој, који је, имајући у виду цифре, привукао огромно интересовање.

На том ценовнику пише да шољица кафе кошта 15 евра, грчки специјалитет сувлаки 25 евра, порција лигњи 150 евра, а шпагети са јастогом 600 евра.

- Истинита прича. Цене на Миконосу су сулуде. Зашто плаћати толико када има 227 других грчких острва - пише у опису поста где је постављен ценовник.

Након ове објаве покренута је лавина коментара.

"Недавно пре неких 16 дана били смо на Крфу, мислим да нисмо потрошили више од 50 евра, укључујући вино и воду", "Зато ја, током 44 године обиласка грчких острва заобилазим Миконос", "Очигледно је да је то само за богате људе. То је класна дискриминација. Заборавите Миконос, постоје многа друга прелепа грчка острва".

Фото: Фејсбук принтскрин

 

 

Међутим, поједини људи тврде нешто сасвим другачије: "Били смо на Миконосу прошлог лета и јели смо на неколико врхунским места и никада нисмо платили толико, никада нисмо видели толике цене", "Није тачно. Управо сам се вратио јутрос одатле, цене су много ниже од приказаних".

Ту је поређење цена са оним од претходних година: "Ово је сулудо. Када сам био у посети 2020. цене су биле нормалне - кафа два евра, гирос 2.5 евра, пиво два и по евра".

А Грци кажу: "Има продавница за свачији џеп", "Има свега овога по нормалним ценама у поштеним радњама, а када одлучиш да одеш у скупу продавницу, то је твој избор. Ми који путујемо знамо да је тако свуда по свету, доста клевета без разлога".

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: