У том тренутку глумац је био у слабијој финансиској ситуацији, а његов отац је на лик Вука Бранковића рекао следеће: 

- Возио сам оца на аеродром, он је путовао за Црну Гору. Тамо смо правили неку викендицу и онда је увек недостајало пара. Рекао сам му док смо се возили: "Ево биће пара, сад треба да радим диван један филм по сценарију Љубе Симовића, "Бој на Косову", поводом 600 година битке..." А он пуши и пита ме: "А шта играш ти?", "Играм Вука Бранковића". И он ућута. И ћути и само пуши. И вади другу цигарету и вари, а ја ћутим и возим га... И негде испред скретања за аеродром он ми каже: "Мада, историјски никада није доказано да је Вук Бранковић био издајник" - испричао је Брајовић у једној ТВ емисији.

Фото: Н. Фифић

 

''Бој на Косову'' је снимљен како би се обележила 600. годишњица косовске битке. Филм смо запамтили по грешкама, репликама али и музици која је присутна у филму. 

Ако сте барем једном погледали филм сигурно сте запазили појање које се у неколико наврата чује у филму. Најизраженије је пред саму битку када се обе војске припремају за напад.

Реч је о нашем чувеном сликару и појцу Драгославу Павлу Аксентијевићу. Аксентијевић поје по транскрипцијама неумских записа од 12. до 18. века и по сопственим записима ослањајући се на живо усмено предање. Наступа уз бруј (исон) мањег мушког вокалног састава (до 5 чланова).

(Ало)

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".