Конференција, прва такве врсте, укључивала је "постизање организационе и идеолошке консолидације партијских редова у сваком погледу" и јачање лидерске улоге странке, саопштила је севернокорејска државна новинска агенција КЦНА.

Скуп је био фокусиран на кадрове одељења за „Усмеравање партијског живота“ (ПЛГ), што је моћно унутарстраначко тело које прати и контролише лојалност званичника и чланова партије широм земље.

Уобичајене методе ПЛГ су редовни састанци "самокритике", на којима се од појединаца тражи да размисле о свом поступању и да се суоче са критиком других чланова.

ПЛГ је одговоран и за преношење инструкција од виших руководилаца и игра важну улогу у одабиру кандидата који учествују на изборима у Северној Кореји.

У напомени на конференцији, Ким је назвао ово одељење "крвним судовима и нервима" које чврсто повезују локалне партијске организације са централним комитетом и идејама и политиком странке, известила је КЦНА.

Ким све чешће одржава овакве састанке у циљу јачања контроле у земљи, којом влада од 2011, а стручњаци тврде да актуелне мере против пандемије ковид 19 додатно помажу његовој ауторитарној влади да наметне нове контроле у све сфере друштвеног живота, преноси Ројтерс.

Северна Кореја се тренутно бори са вишеструким кризама, укључујући прву признату епидемију ковид-19, економске последице међународних санкција и временске непогоде као што су високе температуре и поплаве, наводи британска агенција.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".