На основу истраживања стручњака, фактори који могу утицати да један град  да буде срећно место за живот су различити, и има их пуно. Између осталог, најбитинији фактори су очекивано трајање живота, лепо и сунчано време, скраћено радно време, ниски трошкови живота и љубазност локалног становништва. То су према истраживању можда и најбитнији фактори који нам доносе радост.

На првом месту се очекивано нашао Лисабон. Овај град има укупно 2.801 сунчаних сати годишње, и радна недеље траје у просеку око 31 сат. Осим тога, проглашен је другим најпријатељским градом.

Фото: Пиксабеј

 

Друга на листи била је Барселона, где људи имају просечан животни век од 84 године. Штавише, становници Барселоне раде чак и мање сати од грађана Лисабона, јер раде у просеку 30 сати недељно.

Фото: Пиксабеј

 

Атина, најстарија престолница Европе, заузела је треће место. Она има доста сунчаних дана у току године, али и јако љубазно становништво. У суштини, континентална Европа је била невероватно добра, са Римом и Мадридом који се налазе такође међу првих 10 земаља на овој листи.

Фото: Пиксабеј

 

Сиднеј, Торонто, Сан Хозе, Истанбул и Бангкок су остали градови који су ушли у првих 10. Дакле, ако планирате да се преселите у иностранство на годину или две, или само планирате путовање, ови градови би требало да се нађу на врху ваше листе за пријатан одмор.

(24 седам)

БОНУС ВИДЕО:

ПОСЛЕДЊИ НАСТУП БИТЛСА: Свирка на крову коју су прекинули саобраћајци

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".