1. Прљава гардероба у углу собе

Ово је једна од првих ствари на коју фенг шуи стручњаци упозоравају када је примете у кући. Иако је најлакше одложити прљаву одећу на под у углу собе, треба да знате да се на том месту одлива и позитивна енергија из дома. Требало би да у свакој породици постоји простор где ће се одлагати прљава гардероба за прање – боље је да имате и канту за то у дворишту него прљаве чарапе по ћошковима соба.

Фото: Профимедиа

 

2. Ципеле поређане испред врата

Без обзира да ли су поређане уз спаваћу собу или било коју другу ови предмети су прави “енергетски вампири” поготово ако су прљави.

Фото: Профимедиа

 

3. Хрпа старих новина, магазина, папира и књига

Новине баците у канту за смеће чим их прочитате, саветују фенг шуи стручњаци. Уколико сакупљате магазине или књиге, чувајте их на полицама, а не поду или углу собе. Разбацани по простору, ови предмети донеће лошу енергију.

Фото: Профимедиа

 

4. Напрсли или окрњени тањири, чиније и чаше

Поломљено посуђе доноси лошу енергију ко год да га користи, тврде фенг шуи стручњаци. Радије купите најјефтинији нови комплет него да користите скуп али оштећен комплет судова. Коришћење оваквог посуђа може неповољно да утиче на каријеру или финансије.

5. Празне тегле пиринча, соли и шећера

Свима нам се дешава да нам залихе најнеопходнијих намирница нестану, међутим фенг шуи учитељи кажу да никада не треба допустити да вам тегле у којима држите пиринач, со и шећер буду потпуно празне. Полице са празним теглама у кухињи утичу на срећу и хармонију у породици.

Фото: Профимедиа

 

6. Место за седење или спавање испод греде

Дрвене греде су један од омиљених дизајнерских елемената који радо и чето виђамо у домовима. Међутим, уколико поставите софу или кревет испод овог детаља знајте да су отровне стреле негативне енергије усмерене ка вама, објашањавају фенг шуи стручњаци.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Најжена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".