Постоје 3 начина да припремите овај напитак:
1. Шећер, млеко и маст (свињска или гушчија)
У лимено лонче карамелизујете 2 кашичице шећера, а онда док то још ври, додате млеко па мешате док се шећер не растопи. Кад сипате у шољу, додате и кашичицу масти (свињске или гушчије) и млако пијете полагано. Укус није лош, ако се дода свињска маст.
2. Млеко, маст и мед
Млеко се загреје до кључања, а онда се дода маст. Када се напитак прохлади, дода се кашика меда и пије се пред спавање. Ако осећате грозницу, најбоље је да се лепо умотате у ћебе и заспите одмах после овог напитка.
3. Шећер, млеко и гранчица жалфије
Прочитајте још
Шећер се карамелизује, а онда се дода млеко. Док млеко још ври, у њега се стави гранчица жалфије па се након пар минута скида с рингле, процеди се и пије се док је још топао напитак.
БОНУС ВИДЕО:
(Стил)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".