Певачка икона, Шер, има 76 година, али и изглед и здравље који никако не иду уз ту бројку.

Она је једна од активнијих жена, а своје тело одржава редовним вежбањем и регулисаном исхраном.

Ево шта све подразумева њен здрав стил живота:

1. Она поштује дијету са мало масти

Шер се држи даље од хране са много масти, укључујући многе млечне производе.

- Пребацила сам се са пуномасног млека на немасно млеко, ако уопште пијем млеко - рекла је у својој књизи "Cher Forever Fit: The Lifetime Plan For Health, Fitness, and Beauty".

Фото: Профимедиа

 

- Мислим да је сир једна од најгорих ствари за тело. Не вари се добро, а већина сирева има превише масти.

Иако многи сиреви сигурно имају много масти, постоје сиреви са ниским садржајем масти, које још увек можете да једете док губите тежину.

2. Она конзумира здраве грицкалице

Реците збогом слаткишима, јер Шер има најбољу слатку замену за грицкање.

- Мишел Фајфер и ја смо откриле да слатки кромпир можемо пећи у микроталасној за четири минута, и то нам је променило читав живот - написала је она у својој књизи. Живеле смо од слатког кромпира, печеног кромпира и цезар салате. Слатки кромпир има много здравствених предности, укључујући губитак тежине, регулисан ниво шећера у крви и побољшано варење.

Фото: Профимедиа

 

3. Она ретко пије алкохол

Придруживши се редовима познатих личности које не пију алкохол, Шер се углавном држи подаље од пића.

- Постоје ствари које не волим, а које су нездраве, као што су дрога и пиће, тако да се никад нисам упуштала у њих - рекла је Шер за  "Good Housekeeping".

- Пијем само три до четири пута годишње.

4. Избегава рафинисани шећер

Код Шер се све врти око енергије, а рафинисани шећер је само одузима. Уместо тога, Шер једе природне шећере који јој одржавају ниво енергије на високом нивоу, без пада обрађене хране.

- Тестенине ми дају пуно енергије, као и воће попут банана, папаје и нектарина, јер имају пуно шећера, али није рафинисано - написала је у својој књизи.

Фото: Профимедиа

 

5. Она мења вежбе

Шер воли да миксује када је у питању вежбање, а фитнес за цело тело је њен стил. Она такође често дели своје вежбе са обожаваоцим. Како наводи "Good Housekeeping", певачица вежба пет пута недељно. Такође је рекла за "E!News" да поред теретане воли да сурфује, како би остала активна.

6. Научила је шта не функционише за њу

Иако је певачица до сада смањила рутину вежбања, требало је много покушаја и грешака. У ствари, Шер није ни почела озбиљно да вежба све до својих 50-их. Једна вежба коју више не практикује је трчање.

- Годинама сам покушавала да трчим и мрзела сам то. Груди ти иду свуда, јајници иду свуда, а ти нервираш потколенице. То није најбоља ствар - рекла је она за "Into The Gloss".

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".