Наиме, они ће моћи да буду на улици до 22 часа, што је два сата напред у односу на претходни период када је уведен полицијски час. За децу од 14-15 година полицијски час већ траје од 22 часа, док они млађи од 13 година у својим кућама морају бити од 21.30. Време важења полицијског часа истиче у 6 часова ујутро.

Нови полицијски час са којом је подигнута старосна катогорија важења предложила је одборница Кетрин Глимор Ричардсон као директни одговор на насиље у самом граду. Наиме, праћењем насиља на улицама Филаделфије утвређно је да су 22 малолетника ове године убијена, а њих 106 рањено у ватреним обрачунима.

- Видимо да су наши млади укључени у све више криминалних инцидената и криминалних активности, само зато јер излазе у касне сате, додала је ова градска одборница.

Фото: Профимедиа

 

Полицијски час за маолетнике неће важити за оне који имају оправдање да морају бити на улици у то време попут посла или обавеза које су им њихови старатељи наложили да изврше.

Прекршиоци ће се сусрести са полицијом који ће их одвести кући, а ако то није могуће они ће их одвести у полицијску станицу или до локалног центра, где би покушали да их споје са породицом.

Поједини становници Филаделфије ово одобравају јер по њима малолетници немају шта да траже на улици ноћу.

Међутим, статистика показује, да полицијски час и није толико ефикасан у смањењу стопе криминалитета. Како је саопштено полицијски час ће бити на снази до 29. септембра.

(нбцпхиладелпхиа)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".