Бранко Милићевић, познатији као Бранко Коцкица, поред тога што је херој детињства многим генерацијама, важи и за особу која се одлично сналази у кухињи.
Припремао је разна јела, а међу омиљеним рецептима му је пасуљ са коњским месом за који вам представљамо рецепт.
Састојци:
1/2 кг пасуља тетовца
Прочитајте још
кашика масти
две касике брашна
мало алеве паприке
со
1 јаје
300 гр млевеног коњског меса
мало старог хлеба
бибер
со
Припрема:
Скувати пасуљ тако што ћемо прву воду бацити и налити другом. Затим додати ситно исецкан лук и кувати га у пасуљу док се потпуно не раскува.
Пасуљ пржити на следећи начин:
У шерпу ставити већу кашику масти и када се угреје додати кашику брашна. Када запршка постане румена, додати на врх ножа алеве паприке, све то добро промешати и сипати пасуљ. Посолити на крају.
Од коњског млевеног меса направити на уобичајени начин фаширане шницле (са јајетом и омекшаном корицом хлеба, бибером) и служити као додатак пасуљу.
БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума глумца Бранка Милићевића Коцкице
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију