Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, pored toga što je heroj detinjstva mnogim generacijama, važi i za osobu koja se odlično snalazi u kuhinji.
Pripremao je razna jela, a među omiljenim receptima mu je pasulj sa konjskim mesom za koji vam predstavljamo recept.
Sastojci:
1/2 kg pasulja tetovca
Pročitajte još
kašika masti
dve kasike brašna
malo aleve paprike
so
1 jaje
300 gr mlevenog konjskog mesa
malo starog hleba
biber
so
Priprema:
Skuvati pasulj tako što ćemo prvu vodu baciti i naliti drugom. Zatim dodati sitno iseckan luk i kuvati ga u pasulju dok se potpuno ne raskuva.
Pasulj pržiti na sledeći način:
U šerpu staviti veću kašiku masti i kada se ugreje dodati kašiku brašna. Kada zaprška postane rumena, dodati na vrh noža aleve paprike, sve to dobro promešati i sipati pasulj. Posoliti na kraju.
Od konjskog mlevenog mesa napraviti na uobičajeni način faširane šnicle (sa jajetom i omekšanom koricom hleba, biberom) i služiti kao dodatak pasulju.
BONUS GALERIJA: Iz albuma glumca Branka Milićevića Kockice
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju