Северина је обема послала више од 150 порука, углавном непримереног и увредљивог садржаја, а за разлику од Клингер која јој је на неке поруке одговорила и уједно молила да престане да јој шаље исте, Буљан Фландер на њих уопште није одговорила. Тужилаштво, за које су поруке биле увреде и застрашивање с циљем узнемиравања, у подигнутој оптужници тражи од суда да певачицу осуди на условну казну од десет месеци с трогодишњим роком суђења.

Фото: АТА имагес

 

Била сам испровоцирана јер сам видела на судском рочишту 4. јула 2021. комуникацију шта је свих ових година директорка школе писала о мени, рекла је Северина Вучковић на оптужбе.

Према оптужници, Северина је од 4. јула до 20. октобра 2021. године послала Љиљани Клингер више од стотину порука, преко мреже WхатсАпп, у којима је између осталог писала:

"Ма где је моја најдража директорка? Јеси ли се јавила донатору? Јеси ли свесна да ћу те гањати до краја живота за све гадости које си радила мени, осталим мајкама и учитељима? Син ми је дао изјаву у Хеинзеловој шта су му радиле учитељице због тебе, стара шепава ружна бабо. Због тебе је доживео стрес и прсте су му извукле. Ал ти се извући нећеш. Седећеш и дрхтати и трести се као што сам се ја тресла кад си ми малтретирала дете. А за лажне пријаве имаш још једну казнену, бабо. (...)

Мораш сносити одговорност за своја недела, ово су последице твоје комуникације. Имаш синкопу па се не сећаш шта си радила? Не пристаје теби да будеш портирка на вратима школе, а камоли директорка школе. Ти си кварни зуб овог друштва. Моје си дете послала у Хеинзелову са седам и по година, па задавила бих те рукама, бабо. (...)

Сада ће се о теби писати, Љиљо, о твојој деци, мужу, можда имаш и љубавника, објавићу твоју фотку и написати: Она ми је узела дете. У пензији ћеш седети по судовима..."

Гордане Буљан Фландер: "Лично ћу платити адвокате за све оне жене које си злостављала. Желим вам да страхујете и дрхтите и чекате дан кад ће вас све похапсити. Као што су оне плакале и страховале за децу коју си продавала очевима да би куповала оне кичасте сандале и торбе. Доста си ти жена укопала да би још неког тужила. Поликлиника није твоја прћија како си замислила. Јел би ти неког тужила након свега што си радила женама? Све ово ће ићи на мој Фејсбук и Инстаграм. Имам 2,3 милиона пратилаца и пренећу све текстове Јелене Јиндре.

Знаш да сам пријавила Реџепија УСКОК-у? Пријавила сам и тебе. Доста је више тог блајха по разним емисијама, све ваше главе ћу ставити на Фејс и Инстаграм да вас виде, надам се последњи пут у медијима. Осим ако будеш спадала у рубрику 'Извештавамо из Реметинца'. А то што се након Бандића гураш Милановићу... то је баш љигаво... оно баш... стари занат варијанта... Потрошила сам 1,5 милиона евра на 67 Миланових тужби које је све изгубио претежно. Остатак ћу трошити на вас остале који сте кварни зуб овог друштва. Е а па па!"

У својој обрани Северина је још рекла да је након судског рочишта у јулу прошле године почела да комуницира са директорком, али напомиње да та комуникација траје последње четири године.

"Такву комуникацију директорка је мени дозвољавала. То је државна школа која одговара Републици Хрватској и више сам пута сам их пријављивала Министарству, а директорка све време мени тврди да је та школа приватна. Иначе, школа је од Милана Поповића добила 150.000 куна донације. То сам сазнала од детета јер је рекао да је тата лоше направио игралиште и да је безвезе црвено. Директорка је субјективна, а Центар за социјални рад није реаговао", изјавила је у обрани Северина, напомињући да је захваљујући њој, кад је послала надзор Министарства, у њеном случају откривена 21 неправилност.

Осврнула се и на чињеницу да је у порукама писала и "Е а па па" па је појаснила да је то алузија на ЕАПАП, односно на "организацију која се бави теоријом отуђења деце од родитеља".

"То је доскочица која у жаргону значи и збогом па је имала метафоричко значење. Људи који тргују децом су најгоре што се догодило у овој држави. Фландер и Клингер не поштују судске одлуке, желеле су да буду у новинама, а Фландер воли да буде на ТВ-у па сам јој и написала да је доста више тог блајха по телевизији. И мислим да су оне желеле да примају моје поруке. Ипак, изненађена сам што су ме пријавиле и што је ДОРХ тако брзо реаговао док се по пријави против Клингер не поступа.

Прва пријава поднесена је због догађаја од 11. октобра када је Клингер задржала дете два сата у школи. Тада сам се, наиме, извинила да имам повређену кичму, али Клингер је занемарила тада судску одлуку јер је отац послао мејл у којем не дозвољава да мој бивши супруг Игор Којић преузме дете па је позвана полиција. Ја сам једина мајка у РХ која нема одобрену тзв. пицк-уп листу", додала је још певачица која оптужује директорку школе да се понаша као власница школе те да је због Поповићевих донација школи шиканира и против ње пише лажне дописе.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Против Северине је, како тврди она сама, поднесено више од 100 тужби, од чега је 70-ак путем адвоката поднео Поповић, а остале су од Центра за социјални рад те школе. Присетила се и једне епизоде која се догодила на дан сахране Милана Бандића.

"Ивица Ловрић је без маске у школи излазио од директорке, иако је била корона. Зауставила сам га јер сам га препознала из новина. Питала сам га да ли је он Ивица Ловрић на шта се поспрдно насмејао. Рекла сам му да се он и Реџепи окане мог детета. Иначе, школа је због Поповића стално мењала правила, а директорка је на суд слала стручна мишљења против мене на основу којих ми је било одузето дете. Чак ми је дете исписала с веронаука јер је Поповић дете прекрстио. Због тога сам писала Порфирију када је дошла света причест јер је Порфирије већи од Степинца.

Дете ми је било одузето, 20 месеци које сам провела без њега нико ми не може надокнадити, и то је све зато што је дошао један богаташ с новцем. Била сам у стању шока и осећала сам се као овца за шишање пред суткињом Теом Голуб. Оштећене су биле мотивисане да бране себе и све што су радиле противзаконито па су пријавиле мене. Фландер се налазила с Реџепијем који је утицао на писање налаза. Оне су обе утицале на одлуку у судским поступцима са своје позиције моћи као и Реџепи, тако да у овом спису на месту окривљенице седи погрешна особа.

На крају, Фландер је сама одступила због низа неправилности и дала отказ на ТВ-у. Сви су они криминалци, и то криминална група. Мене оне не занимању, него само моје дете које ми је најважније на свету, а школа је све то радила због донација", закључила је у тужитељству Северина, споменувши и пријаву против доктора Гзима Реџепија да је утицао на вештака који је вештачио у њеном предмету и против кога се због тога води судски поступак.

Исказ директорке: "Сваки Северинин долазак у школу био је стрес за све, а Којић ми је викао: 'Клингер курво!'

Због комуникације са Северином мало је рећи да су Љиљана Клингер и Гордана Буљан Фландер узнемирене. Клингер као директорка школе сматра да је толерантна према свим родитељима, односно према њиховим фрустрацијама и непримереној комуникацији коју понекад имају према њој.

"Откад јој је дете уписано у школу, Северина је била изразито неугодна према мени и према учитељима с којима је долазила у контакт. Кад је хтела да упише дете у међународни програм на енглеском језику, за то није имала сагласност оца па је то схватила као чин непријатељства", изјавила је Клингер.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Издвојила је један инцидент с почетка школске године 2019. када је Игор Којић, тадашњи супруг Северине Вучковић, дошао по њеног сина у школу.

"Иако се родитељи нису усагласили око 'пицк-уп' листе одговорности, учитељица није могла да пусти дете с Којићем па је обавештена полиција. Недуго након тога Северина ми је преко дежурних учитеља усмено поручила: 'Поручите директорки, ускоро бившој, да сам средила све и да је она следећа на реду, а она ће знати шта то значи'. Схватила сам то као претњу и пријавила полицији.

Дете након тога 45 дана није ишло у школу и обавестила сам Центар за социјални рад па је Северина мене и учитељицу изложила медијској хајци. Исте године доживела сам неугодност кад сам се у време адвента возила кући у близини Импортанне центра. Игор Којић је возио ауто, а Северина је била на задњем седишту са дететом. Којић је путем мегафона из аута простачио говорећи: 'Клингер курва' и друге погрдне речи", испричала се још Клингер.

Открила је и како је једном приликом Северина оптужила учитељицу која уопште не ради у школи да је повредила дете. Сваки сусрет са Северином, додала је, представљао је потенцијалну опасност да она некоме запрети па је сваки одлазак њеног сина из школе био стрес за све.

"Због њеног понашања морали смо другачије да организујемо рад те смо осигурали приликом изласка дечака из школе присуство два учитеља и камере. Запослене у школи је нападала, како усмено тако и писмено... О њеном понашању довољно говори чињеница да је учитељица коју сам распоредила да буде учитељица разреду који је похађао њен син дала отказ. Чланови стручне службе су Северину Вучковић сваке године неколико пута звали у школу, али она или не би примила позив, или би јој сандуче е-поште био пун или се не би одазвала", рекла је Клингер.

Описала је и догађај од прошлог јуна кад су деца ишла на теренску наставу. Тад јој је Северина, тврди, пред школом, пре него што су се деца укрцала у аутобус, уместо поздрава рекла: "Бандић је на сву срећу умро, Ловрића сам средила, Гзима такође, а тебе сам оставила за крај".

Све је то за директорку школе било шокантно и узнемирујуће па је то чак на неки начин довела у контекст с инцидентом у саобраћају који се догодио у марту 2020. у Масариковој улици када ју је један непознати аутомобил бочно гурао са пута.

Буљан Фландер: "Често сам размишљала о 2,3 милиона њених пратилаца, њене објаве биле су позив на линч"

Иако Гордана Буљан Фландер није имала меморисан број у мобилном с којег јој је у интервалима пристигло више од 50 порука, у потпису је стајало Северина тако да је знала ко их шаље. Све је почело, каже, са линковима на текст о Поликлиници објављен на порталу Х-Алтер.

"Уз тај линк била су упозорења да ће она платити адвокате за све жене које сам злостављала. Говорила је да ми жели да страхујем и дрхтим и да чека дан кад ће се нас све похапсити. Велик број порука завршавао је с 'е а па па', и то сам схватила као претњу у смислу збогом друштвеном положају, а заправо сам се бојала да се то може односити на мој физички интегритет јер је Северина у порукама наводила да има 2,3 милиона пратилаца, тј. да је моћна, да је потрошила 1,5 милиона евра на 67 Миланових тужби и да ће остатак потрошити на све нас остале које смо кварни зуб овог друштва", рекла је Буљан Фландер и додала да је спомињала и њену децу, односно ћерку која је заменица дечјег омбудсмана.

Фото:Јутјуб принтскрин/Gloria Glam

 

 

Често је, каже још, размишљала о Северининих 2,3 милиона пратилаца, међу којима се може наћи одређени број емотивно нестабилних и системом незадовољних који би јој могли наудити. И не само њој, него и њеној деци и запосленима Поликлинике.

"Те поруке су биле наметљиве и нежељене. Никад јој нисам одговорила, нити је блокирала. Игнорисала сам их, надајући се да ће престати. Њене објаве на друштвеним мрежама, пак, биле су позив на линч те се и даље бојим. Не знам чему све те поруке јер ја нисам ни на који начин учествовала у обради, ни у третману, ни у вештачењу", закључила је Буљан Фландер.

Након свега, за Општинско државно одвјетништво у Загребу Северина Вучковић починила је два кривична дела наметљивог понашања чија субјективна обележја заправо певачица оспорава. Тврдња да је поруке слала револтирана поступањем Љиљане Клингер и Гордане Буљан Фландер у поступку који се водио ради одлуке с којим ће родитељем дечак живети, за тужилаштво, с обзиром на садржај, број и учесталост слања, далеко прелазе границу исказивања протеста и револта који се може толерисати у друштву.

БОНУС ВИДЕО:

Карлеуша ломи тањире у ресторану

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".