Чувена Пантера је последњи пут наступала у Јапану, 26. августа 2001. године. Иако је постојао план за наредне концерте, бенд се, после тог концерта више није окупио на позорници.

Ипак, Пантера још увек није потврдила турнеју, датуме одржавања исте, а о томе нису проговорили ни чланови бенда, али у једном је подкасту, Фил Анселмо, певач бенда, рекао је како су он и басиста, Рекс Браун, расправљали о повратничкој турнеји. О будућој турнеји зна се зато што су чланови бенда потписали уговор са Artist Group International како би могли да букирају датуме турнеје.
Петер Папалардо, један од двојице људи задужених за Пантерину турнеју, изјавио је како су одушевљени тиме што раде с тако легендарним бендом и да управо они враћају музику фановима.

Фото: Профимедиа

 

Како ствари стоје, за сада се још увек не зна ко ће заменити преминуле чланове бенда. Дарел “Димебаг” Абот, гитариста Пантере, убијен је 2004. године, док је Вини Пол, бубњар бенда, преминуо 2018. године од срчаног удара. Постојала је прича да ће уместо Дарела гитару Пантере у руке преузети Зак Вајлд (Black Label Society) који је иначе био близак пријатељ са Дарелом, али Рекс Браун већ је раније рекао да гарантује да Вајлд неће заменити Дарела и да је то изјавио само како би људи прешли преко тог трача.

Иако то није иста ствар без двојице оригиналних чланова, Пантера је без дилеме један од најутицајнијих и најуспешнијих метал бендова који су икад били на сцени. Зато нема сумње да ће њихова потенцијална турнеја бити догађај године.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".