Луис је био активан од 1970.године, а међу првима на нашој сцени комбиновао је џез са српским фолклором. 

 Први албум је објавио под именом ''Не куни ме, не ружи ме мајко'' 1980.године. Албум је врло брзо распродат у Југославији, а Луисова слава је тек почињала. 

Певач је заједно са бендом "Фламингоси", чији је члан био и глумац Маринко Маџгаљ, победио на Беовизији 2006. године са песмом "Луди летњи плес".

Љубиша иза себе има два брака, и шесторо деце од којих су син Марко и ћерка Маја рођени таленти за музику. 

Маја се 2014. године такмичила у шоу програму ''X-фактор'' у којем је показала своје гласовне способности.

Луисова ћерка је рођена у Немачкој, у Минхену и тамо је живела до 2001. По занимању је фризерка, а затим је једно време радила као конобарица. Била је и менаџер једног клуба у Немачкој. Маја је имала свој бенд са другарицом Иваном, а са братом Марком певала је и у бенду "Маракуја". После очеве смрти је остала у другом стању и на свет донела ћерку Татјану. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Louis (@marko.louis25)

 

Марко Стојановић осим талента за музику од оца је наследио и надимак Луис. Марко Луис је перспективан музичар, који је после бројних наступа у разним београдским бендовима одлучио да започне соло каријеру.

Марко се на српској музичкој сцени издвојио упечатљивим музичким стилом. Издао је први самостални албум "Схине он ме", у коме је комбиновао елементе соула, р’н’б, попа, као и неке елементе балканске и оријенталне културе.

(Најжена) 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".