- Напредујемо корак по корак, прекидамо снабдевање окупатора и проналазимо и неутралишемо сараднике - рекао је Зеленски.

Валериј Залужни, главнокомандујући украјинских оружаних снага, рекао је да се због наоружања попут америчког система ХИМАРС ситуација на бојном пољу мења, пише ЦНН.

- Успели смо да стабилизујемо ситуацију. И даље је сложена и интензивна, али је под контролом. Правовремени долазак система ХИМАРС значајно доприноси одржавању наших одбрамбених позиција, са којима вршимо прецизне нападе на непријатељске контролне пунктове, муницију и складишта - рекао је Залужниј и додао да је захвалио генералу Марку Милију на помоћи САД и њених савезника.

Фото: Профимедиа

 

Алексиј Данилов, секретар украјинског Савета за националну безбедност и одбрану, рекао је државној телевизији да "сада заиста имамо потпуно другачију ситуацију него што је била пре месец дана".

- Сада смо, захваљујући томе што добијамо довољно наоружања од наших партнера, успоставили равноправност на одређеним позицијама. Да бисмо постигли супериорност и што пре окончали овај рат, потребно нам је више наоружања - рекао је Данилов.

Говорећи о ситуацији у Донбасу, начелник Луганске регионалне војне администрације Сергеј Гајдај рекао је у понедељак да "западно наоружање ради на 200 одсто јер су руска складишта и командне базе већ дигнута у ваздух".

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".