Вељко Беливук и Марко Миљковић, који су од 4. фебруара прошле године у притвору Специјалног суда у Београду тражили су да лично присуствују рочишту за контролу оптужнице коју је протитв њих поднело црногорско тужилаштво, због убиства Милета Радуловића, званог Капетан.

Рочиште је, према писању Дана одложено, јер су у суду није појавио њихов бранилац, адвокат Дејан Лазаревић, који је такође у притвору, пошто је ухапшем 14. априла, али и због захтева који су поднеле вође суровог клана који се у Србији терети за најмање седам убистава.

- Контрола оптужнице против српских држављана Вељка Беливука, Марка Миљковића, Небојше Јанковића и Ратка Живковића који су 14. октобра 2020. године отели Милету Радуловића званог Капетан, а потом га предали осталим члановима кавачке групе, који су га убили, заказана за 6. септембар. На оптужници су и Радоје Звицер, Радоје Живковић, Милан Вујотић, Драган Кнежевић, Душко Рогановић и Владимир Вучковић - преноси портал Дан.

Милош Радоњић и Петар Ђуровић означени су као директни извршиоци убиства Радуловића. Мотив убиства је, према наводима истраге, то што је криминална група била убеђена да је Радуловић учествовао у планирању убиства Радоја Звицера у Украјини почетком 2020. године.

Фото: Ж.Кнежевић

 

 

Према наводима црногорског тужилаштва Ратко Живковић је ступио у контакт са Радуловићем тражећи од њега да се виде па га позвао да дође у његову кућу која се налази у Спужу у Стањевића Рупи тврдећи да се ради о безбедном и сигурном месту.

- Радуловић је у том објекту држан до 21. децембра 2020. године, а за које време су му Беливук, Миљковић, Божовић, Кашћелан, Звицер, Вујотић, Живковић, Кнежевић, Радоњић, Вучковић, Ђуровић и Рогановић претили и обмањивали га како би изнудили новац и информације ко су припадници супротстављене криминалне организације, где им се налазе „штекови" са оружјем и дрога са којом тргују. Преко његовог криптованог телефона и апликације Скај у његово име слали су преко поруке и намамљивали припаднике супротстављеног - шкаљарског клана да долазе на одређене локације где би их потом ликвидирали - наводи се, како преносе, у оптужмници.

Осумњичени од Радуловића извукли информације

Када су, како наводе извори црногорских медија, осумњичени од Радуловића извукли све информације и податке који их занимају, лажно су му обећали да це га пустити да живи у Шпанији.

- Радоњић и Ђуровић су 21. децембра 2020. године у кући коју је обезбедио Рогановић убили Радуловића тако што су му ,,везали руке, а потом му на главу ставили најлонску кесу везавши је електричним продужним каблом око врата. Тело Радуловића је превезено до напуштеног војног објекта - укопа на врху Бабина глава - на Цетињу где је запаљен на ломачи направљеној од 23 старе аутомобилске гуме и 50 килограма роштиљског ћумура - детаљи су истраге. Подсетимо, како се сумња, Беливук и Миљковић су тада у Црну Гору ушли илегално. Када су црногорски истражитељи дошли да их испитају у притвору у Београду, наводно су негирали извршење кривичног дела, наводећи да су њихови пасоши доказ да у то време нису боравили у суседној држави.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".