Тела породице Ђокић су пронађена у јами поред сметлишта у атару села Моравац, недалеко од Алексинца.

Трочлана породица је убијена са по најмање два метка у главу и груди, показују резултати обдукције, а након убиства су и спаљена. Сматра се да су накнадно бачена у рупу.

Према незваничним информацијама, разбојничка група која је починила злочин је највероватније имала помоћ неког од мештана или неког ко детаљно познаје терен.

''Човек са којим смо хтели да обавимо разговор је ван земље'', наводи саговорник Новости близак истрази. Додаје да је регуларно прешао границу пре поналаска тела, а након нестанка породице. Излазак су забележиле камере, а осумњичени је у новчаним проблемима.

''Немамо податак да ли је позајмљивао новац од Ђокића, односно да ли им је дуговао. Неки трагови указују да је он могао да организује овај злочин'', додаје саговорник.

Сумња се да су Ђокићи убијени у аутомобилу, а не искључује се могућност коришћења пригушивача, јер нема сведочења да су се чули пуцњи. Убице су наводно покупиле чауре, али постоји могућност да су направиле пропуст. Тако би нађена чаура могла бити кључан доказ.

У кући Ђокића је пронађена футрола за пиштољ, али оружје није нађено. Горан није имао дозволу за оружје, а можда је набавио ради личне безбедности, јер је због мењачнице често био на мети лопова.