Српски ватрогасци стигли су у Словенију, где помажу у гашењу пожара, који је захватио подручје те земље, преносе Новости.

Два хеликоптера „Аgusta Bell 212“ капацитета од по 1,5 тоне воде, од данас биће ангажовани на гашењу великог пожара у Словенији, на Реншком врху.

Фото: МУП

 

По налогу министра унутрашњих послова Александра Вулина, 13 представника Министарства унутрашњих послова, Хеликоптерске јединице и Сектора за ванредне ситуације, стигло је у Словенију, како би помогли у борби са ватреном стихијом.

Фото: МУП

 

- Уверен сам да ће припадници МУП-а Србије Сектора за ванредне ситуације и Хеликоптерске јединице дати свој пун допринос у борби против ватрене стихије и спасавању људи и њихове имовине, баш као што су то учинили и прошлог лета у Грчкој, Македонији и нашој братској Републици Српској. Желим још једном да истакнем да је МУП Србије на челу са министром Вулином поносан на своје ватрогасце-спасиоце и припаднике Хеликоптерске јединице који у часу невоље увек покажу изузетну храброст и пожртвованост- поручио је в. д. начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".