Како пише британски Телеграф, Клил Кими (32) погинуо је након што га је усисао вртлог на дну базена у вили коју је његова маркетиншка компанија изнајмила за забаву у граду Кармеи Јосефу у централном Израелу.

Један од људи који су присуствовали овој забави рекао је за медије да се рупа појавила одједном, и то док је око базена било педесетак људи.

- Ниво воде је изненада почео да се спушта и отворила се огромна рупа, због чега се створио вртлог који је усисао двоје људи - рекао је један од очевидаца.

Власници овог поседа су ухапшени под сумњом да су својом непажњом. одговорни за смрт.

Видео снимљен у тренутку несреће показује како вода нагло нестаје кроз рупу која се отворила на дну базена. Поред воде, усисане су и играчке на надувавање које су се налазиле у базену.

Снимак показује и човека који упада у овај вртлог док у позадини иде музика. Око њега се налазе људи који седе на ивици базена. 

Вртлог је усисао два човека, од којих је један преминуо, а други је прошао са лакшим повредама. 

Тело преминулог Кимија је пронађено након неколико сати на дну 15 метара дугог тунела који се створио испод базена. 

 

 

Како наводе израелски медији, спасиоци су морали да подупру читаву конструкцију базена како би спречиле даље уруђавање, након чега су пуштени пси трагачи опремљени ГоПро камерама. 

Власник виле, коју је често изнајмљивао за разне забаве, саградио је базен без свих потребних дозвола. Медији су пренели да дозволу не би ни могао да добије због конфигурације земљишта.

Рупа се вероватно отворила због лоше градње, а не због геолошких карактеристика тла, рекао је професор Шмуел Марко са одељења за геофизику Универзитета Тел Авив.

- Вода је цурила испод базена и нагризала тло - рекао је Марко и додао да на овом подручју нема познатих вртача.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".