Иако кувани кукуруз многи обожавају, ретко ко зна колико је заправо користан и здрав.
Да би се очувала сва лековита својства куваног кукуруза врло је битно да не правимо следећу грешку.
Када кувамо кукуруз ми са клипова скидамо кукурузну свилу и у томе је, заправо, највећа грешка јер постоје 4 врло битна разлога због којих треба оставити свилу на кукурузу и појести је заједно са њим.
– Снижава ниво шећера и холестерола у крви
– Спречава настанак камења у бубрезима
– Делује као природан диуретик и подстиче избацивање вишка течности из организма
– Обилује калијумом, који подстиче згрушавање крви.
Ако не можете да једете кукурузну свилу заједно са кукурузом, конзумирајте је на следећи начин:
Одвојите свилу од кукуруза и прокувајте у мало воде. Процедите, па кад се охлади, попијте као чај.
Прочитајте још
Напомена: Чај од кукурузне свиле не препоручује се трудницама, јер може да дође до прераних контракција.
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".