Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Немање С. (27) из Београда због сумње да је на једној њиви у Остружници, 10. новембра 2021. године на подмукао начин покушао да убије оштећеног Д.С.

Оптужницом, која је потврђена решењем Вишег суда у Београду, Немања С. се терети за кривична дела Тешко убиство у покушају, Принуда, Омогућавање уживања опојних дрога, Неовлашћено  држање опојних дрога као и Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, преносе Новости.

Истом оптужницом обухваћен је и Лазар П. (20) који се терети за кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Немања С. је у притвору, док се Лазар П. брани са слободе.

Сумња се да је Немања С. прошле године 10. новембра око 23:15 часова намамио оштећеног Д.С. да дође на њиву у Остружници, тако што је уз претње пиштољем принудио његовог пријатеља Б.М. да га телефоном позове да дође на договорено место.

Претходно је Лазар П. телефоном позвао Б.М. и уговорио састанак са њим.

Немања С. је наоружан са фантомком на глави у жбуњу сачекао да Д.С. стигне на договорено место, а онда је, како се сумња, пришао аутомобилу у којем се налазио оштећени и пиштољем лупао у прозорско стакло.

Д.С. је додао гас и почео да се удаљава аутомобилом, када је Немања С. запуцао у правцу ветробранског стакла на задњој страни аутомобила и том приликом погодио Д.С. у потиљак, наневши му тешку телесну повреду опасну по живот.

Д.С. је међутим успео да се удаљи најпре возилом а потом и пешке. Пријатељи су га одвезли у Ургентни центар. Немања З. је побегао са лица места.

Раније исте вечери Немања С. је, како се сумња, дао по једну црту кокаина Лазару П. и Б.М, да конзумирају, с тим што је Б.М. упутио речи "мораш и ти".

Немања С. и Лазар П. ухапшени су два дана касније у таксију који су ради њиховог хапшења зауставили полицијски службеници.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".