Да ли сунце може да оштети вашу косу?

Нажалост, може. И није само сунце у питању, већ и други фактори попут морске соли, хлорисане воде, влаге и зноја.

Примарни проблем са сунцем и активностима током сунчаног дана је то што је јако сув ваздух. Ово чини вашу косу крхком и склоном пуцању. Опекотине на кожи главе могу довести до оштећења корена. Песак, прашина и зној могу довести до перути.

Међутим, уз мало неге и времена, можете заштитити своју косу од сунца и осигурати да и даље имате предиван сјај или локне које избегавају коврџање.

Фото: Профимедиа

 

Како можете заштитити косу?

1. Редовно шишање

Редовним шишањем током лета можете помоћи својој коси да преброди овај тежак период. Редовно шишање осигурава да је ваша коса у добром стању и да постоји мањи ризик од пуцања врхова. Ако ваша коса посебно показује знаке сувоће, одлучите се за шишање сваке 3-4 недеље и ускоро ће поново изгледати здраво.

2. Носите шешир

Чини се очигледним, али ово је један од најбољих природних начина заштите косе од сунца. Једноставно је покријте, посебно ако сте напољу када је сунце најјаче.

Фото: Профимедиа

 

3. Избегавајте четкање

Професионални фризери препоручују да се уместо четке одлучите за чешаљ са широким зупцима. 

Мање је вероватно да ће вам ово покидати косу док је распетљавате. Идите полако и нежно, користећи прсте да раздвојите чворове где је потребно.

4. Користите природне маске

Одлична опција која је један од најпопуларнијих природних начина заштите косе од сунца и помоћи код оштећења је употреба домаће маске за косу. Користите маске са јајима, пошто су она препуна протеина, који помажу у храњењу ваше косе.

Фото: Профимедиа

 

5. Не потапајте косу 

Уживање у мору и базену је фантастично, али одузима природна уља с ваше косе. Покушајте да не потапате косу сваки дан. Уместо тога, покријте је или држите главу изнад воде, само да бисте косу одморили.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".