Ово савети за летњу шминку помоћи ће вам да ваше лице изгледати природно, свеже и лепо: 

Почните са добром хидратацијом

Начин на који негујете кожу једнако је важан као и шминка коју наносите на њу. Користите хидратантну крему без уља ујутру. Мање је вероватно да ће вам ово лице оставити масним током дана, посебно на врућини.

Нагласак на заштиту од сунца

Поред хидратације коже, такође желите да будете сигурни да је ваша кожа правилно заштићена од сунца — а то значи да сваки дан носите крему за сунчање широког спектра СПФ 30 или више, чак и испод шминке.

Фото: Профимедиа

 

Моћан прајмер је ваш најбољи савезник

Нећете пожалити неколико секунди више потребних за наношење прајмера за шминку, који се наноси након хидратантне креме, али пре шминкања лица. Они су дефинитивно ваш најбољи сапутник током лета, пише  "Goodhousekeeping". Заиста помажу да се шминка држи на месту, а да немате осећај као да имате још један тежак слој.

Фото: Профимедиа

 

Ослоните се на чисте, нежне нијансе

Богате, дубоке боје имају своје место, али могу да изгледају тешке лети. Да бисте осветлили свој изглед, пређите на нежније верзије ваших омиљених боја за усне и очи.

Испробајте водоотпорне верзије омиљених производа

Волите да пливате, а да уједно изгледате добро? Не брините да ћете добити очи попут ракуна - ових дана постоји много невероватних производа за дуготрајну шминку. Водоотпорна маскара ће вам помоћи у томе.

БОНУС ВИДЕО: 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".