Гашење пожара ватрогасцима је додатно отежавао ветар, а ватра се у једном тренутку приближила и кућама. У гашење пожара укључио се хеликоптер црногорског Министарства унутрашњих послова, а помоћ је затражена и од Хрватске. Међутим како су и код суседа били велики пожари, Хрватска није могла да пошаље ни један канадер у помоћ.

Пожар је локализован уз надљудске напоре ватрогасаца, али и захваљујући ангажовању хеликоптера, пишу црногорски медији.

Коментар на ватрена збивања на Фејсбуку изнео је музичар Антоније Пушић, познатији као Рамбо Амадеус. У своме оштром стилу, очито емотивно погођен збивањима, Рамбо јепоставио 12 питања.

Међу њима су и колико кошта тај недостижни канадер, колико се годишње заради од туризма, одваја ли се на противпожарну заштиту неки динар од огромних профита које пословна елита прави од туризма, мисли ли ико о ватрогасцима, њиховој опреми и техници пре него што пожар букне, да ли ћемо сви жмурити пред овим опомињућим ожиљком док нам се читаве територије не претворе у голи камен, треба ли писати петицију да се купе канадери, морамо ли чекати да стварно изгори пола Балкана да би се ствар схватила озбиљно...?

Рамбо каже да питања "важе за све државе које немају канадер, које га имају, али им не ради, или који су их имали, па продали".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".