Фронтмен Плавог оркестра Саша Лошић Лоша (58) од почетка каријере дуге 35 година увик на глави има неку капу коју готово никад није скидао у јавности.

Фото: Д. Мишић, Танјуг/АП

 

Врло ретки су га видели без капе, а управо једна таква фотографија сада је осванула на Фејсбук профилу музичара и уредника бројних медијских пројеката и издавача Невена Кепеског.

- Подсетник на један од бољих журки у Загребу, осамдесетих. А било их је охохо. Лоша и Боро Радаковић. Одвалили по Битлисима. Ово је ваљда једина Лошина фотка без капе... Фоткала моја маленкост - написао је Кепески у опису црно-беле фотографије која је одушевила његове пратитеље.

 

 

О разлозима зашто Лоша носи капу причале су се разне приче, али сигурно је да је популарни певач средином 80-их година покренуо нови тренд те да су захваљујући њему добро зарадили бројни продавачи капа у Сарајеву, али и у целој бившој Југославији. Један од њих чак је трчао за њим на улици у Сарајеву, а те анегдоте певач се присетио уочи свог великог концерта у вараждинској Арени крајем 2018. године. Док је ходао улицом, Лоша је застао и чуо иза себе некога како га дозива надимком. Када се окренуо, угледао је власника једне продаваонице капа како јури према њему. Након што се зауставио, човек је рекао да му жели да се захвали јер је продао 70.000 "његових" капа, од којих су он и његова жена саградили викендицу. Чак га је молио да не мења имиџ, а Лоша га је, чини се, послушао и остао веран свом имиџу и капама које су кроз године постале његов заштитни знак.

(вечерњи.хр)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Певач Дино Дворник

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".