Има ли шта горе од мириса цигарета у кући у којој боравите? 

Уколико не можете да се решите ове ружне навике и цигарете не конзумирате на тераси или прозору, у соби или свим просторијама дома осетиће се јак мирис дима који упијају све тканине, али и зидови. Постоји ипак један потпуно необичан трик како уклонити смрад од цигарета из куће.

У Фејсбук групи коју води британска експерткиња за чишћење "Мрс Хинцх" освануло је питање како се решити непријатног мириса од цигарета, а савет с луком привукао је много пажње.

Фото: Профимедиа

 

 

Све што треба је исећи неколико главица лука на пола и сваку половину ставити у једну просторију. Иако можда не звучи примамљиво, лук ће упити све мирисе који се шире просторијом. Након неколико дана освежите простор мирисом у спреју или освеживачем ваздуха.

Осим трика с луком, чланови групе су предложили још нека корисна решења:

Сирће и угљен

Угљен и сирће упијају непријатне мирисе, па тако можете сирће да сипате у неколико посуда и распоредити их по просторији у којој се пуши. Што се тиче угљена, измрвите га и ставите на неколико места у стану.

Песак за мачке

Ако имаш мачку као кућног љубимца, можеш употребити и њен песак као неутрализатор мириса дувана. Ставите мало мирисног песка у пепељару и видећете како ће непријатан мирис потпуно нестати.

Миришљаве сијалице

Сијалице на лустеру мало намиришите. Када се светло упали и загреје, мирис парфема ће почети да се шири просторијом и донекле прикрити смрад цигарета.

Врећице с лавандом

Дим цигарета се увлачи у све, одећу, косу, обућу, намештај, завесе… Да на брзину освежите шал, рукавице или капу, оставите их на отвореном да се излуфтирају, а онда их замотајте заједно са оним врећицама свеже лаванде, које се стављају у ормаре. Торбе ћете освежити ако у заџепак ставите пар зрна кафе, непријатан мирис ће нестати веома брзо.

“Добро очистите све и пустите довољно свежег ваздуха”, гласио је још један од коментара.

“Ако је дим ушао у тепихе или било коју тканину, онда ћете се мириса тешко решити и боље да замените тканину”, додала је друга, преноси "Тхе Сун".

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".