Агенција за безбедност саобраћаја је овом приликом на деци близак начин, кроз лик Пажљивка, покренула важне теме о преласку улице, значају семафора, кретању крај коловоза без тротоара, понасању у јавном превозу, сусрету са странцима и другим ризичним ситуацијама за наше најмлађе суграђане.


- Ово су ствари кроз које деца мењају своје ставове, мењају понашање, где их учимо безбедном, исправном понашању - истакао је за Танјуг директор Агенције Душко Пешић.

Како је навео, "Пажљивко" уз цртани филм "Мила и Лола" на деци допадљив начин још једном показује како да савладају правила понашања у саобраћају.

Пешић је оценио да су деца на сјајан начин реаговала на представљене матерјале и додао да ће Агенција учинити да цртани филм и пратећа песмица буду свима доступни.

Вечерашњу промоцију отворио је дечији хор "Чаролија" изведбом пратеће композиције цртаћа - "Зебра", коју је компоновао познати музичар Сергеј Ћетковић.

- Поред тога што ће многа деца уз Милу, Лолу и Пажљивка научити основна правила у саобраћају, тако ћемо их и ми одрасли негде обновити и потрудити се да их користимо - рекао је Ћетковић.

Зивимо у јако брзом свету, додао је, и поручио да је време да више пажње обратимо на оно што се око нас дешава у саобраћају.

Атмосферу су додатно обогатили глумци аниматори који су накратко оживели лик Пажљивка. Он се обратио публици и кроз кратак скеч послао додатне поруке о опрезу у саобраћају.

После премијере цртаћа малишани су наставили да се забављају на импровизованом саобраћајном полигону, а додатни осмех измамили су велика торта у облику Пажљивма и поклон пакетићи које је припремила Агенција.